Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запотени прозорци и броня?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със запотени прозорци и броня?

Колеги имам 2 въпроса единия е свързан с това, че много ми се запотяват прозорците дори и предния прозорец ако съм дал да духа дори и на 4 и като пусна климатика всичко се оправя но не мисля че трябва постоянно да карам на климатик но нямам идея от какво може да е така.Другия ми въпрос е понеже алфата има зендер тунинг и някой прогове и предната броня леко хлопат дали знаете някакав силикон ли или с какво да запълня празнините благодаря предварително
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Относно проблема със запотяването,филтъра на купето сменял ли си колега?Ако не си може да го смениш и да видиш резултата.Пиши какво е станало
    Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

А може и радиаторчето на парното да е
      Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
      Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
      Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
      Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
      Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

От филтъра е,при мен след смяната му нещата се оправиха.А и при стария миришеше малко на застояло....кат го смених и стана супер.За броните може и монтажен кит но нз колко ще държи,трябва да ги пазиш да неги закачиш че пак ще се отлепят.
        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Зендерчето изглежда много добре на Алфа, но се закрепя много терсене, ако веднъж се е отлепил, или е почнал да се отлепя.......с тия Момент дето уж монтажни ги дават съм го хванал моя, но беше лято, подпорки на всеки 30 см, и пак имах забележки.......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Мерси колеги още утре ще сменя тоя филтър то сигурно майстор трябва да го смени и ако можете да ми кажете каде точно се намира?За зендера найстина е кофти ако тръгне се разкача той моя не е разкачен мн ама викам ако има някакъв чалъм да попитам
            Last edited by FoRiu; d.m.y г., 12:39.
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Филтъра и сам можеш да си го смениш,като вдигнеш капака на двигателя трябва само да махнеш черната пластмаса под чистачките от пасажерската страна и там ще видиш филтъра
              Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...0+%EA%F3%EF%E5
                Нищо сложно няма действай сам
                http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

смяната на филтъра не помага. То и нямяа кяк да помогне. Единствения плюс , който може да се отрази е че ще пропуска повече въздух и с по силна струя ще обдухваш стъклата. Не случайно когато включиш функциията за бързо размразяване и изчистване се включват нагревателите И климатика. Аз си карам непрекъснато на климатик и нямам такъв проблем.
                  Last edited by fiore; d.m.y г., 15:34.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

А тия, които нямат климатик какво да направят? Ми те го казаха колегите - да си сменят филтъра и също да си проверят да не влиза около него вода.
                    П.С. Филтърът на 156 2002-2005 г. не е под пасажерската чистачка, а вътре в купето.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

....на едно много ***ано място заврян - под и зад жабката
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                        смяната на филтъра не помага. То и нямяа кяк да помогне. Единствения плюс , който може да се отрази е че ще пропуска повече въздух и с по силна струя ще обдухваш стъклата. Не случайно когато включиш функциията за бързо размразяване и изчистване се включват нагревателите И климатика. Аз си карам непрекъснато на климатик и нямам такъв проблем.
                        Защо да няма как.......при мен се оправи след смяната точно на този филтър.Същите симтоми дето описва колегата,смених го и не се потяха след това.Ако испуска радиаторчето ще хвърля антифриз на стъклото,ще мокри мокета и ще мирише на антифриз.Невиждам друго освен филтъра,нека го смени колега и да каже резултата.

Comment

Нали не говорим от къде идва изпотяването а как да се спасим.
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                            Нали не говорим от къде идва изпотяването а как да се спасим.
                            Ми ти сам го каза,че минавал повече въздух и съответно няма как да се испотяват при новия филтър.Аз съм сигурен че когато го смени няма да има този проблем.Съдя по това,че при мен беше същото и се оправи.

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                              Ми ти сам го каза,че минавал повече въздух и съответно няма как да се испотяват при новия филтър.Аз съм сигурен че когато го смени няма да има този проблем.Съдя по това,че при мен беше същото и се оправи.
                              И при мен проблема се реши със смяната на въпросния филтър и за 2 години съм го сменял 2 пъти
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                              X